Nikko Alpha 220

Nikko Alpha 220 - den skal man vel have ejet, hvis man voksede op i 80'erne :)

author

Dan Feld-Jakobsen

Nikko Alpha 220

Så landede der et eksemplar på bordet - den skulle efter sigende have en typisk lyd fra 80'erne. Den kunne købes i Audioscan og kostede et sted omkring 4000,- hvilket var en del dengang. Pænt design med LED vu metre der kunne lyse godt op i mørket på discoteket.

Af med låget og resultatet af en nærmere inspektion viste at samtlige udgangstransistorer var brændt af - og dermed sandsynligvis også driver transistorerne.
disse transistorer (Toshiba 2SC2565 / 2SA1095) som er svære at fremskaffe - specielt i originale versioner. Efter lidt research er valget derfor faldet på kombinationen (Sanken 2SA1215 / 2SC2921) der har nogenlunde samme specs som de oprindelige.  Jeg har lagt disse i indkøbskurven på Ebay _ fra en Tysk leverandør jeg plejer at benytte mig af - jeg tør ikke købe disse i Kina - da det kan være dårlige kopier.

Prisen er omkring  700,- - så kan det svare sig? - hertil kommer elektrolyt kondensatorer, driver transistorer og andre småting , så vi kan lande på 1200,- samlet jeg er ikke helt blevet enig med mig selv endnu om projektet skal søsættes . ...

Der kommer en opdatering en af dagene ..


Comments


No comments to display for this post.

LEAVE A REPLY